Keukens en Interieur Online
25 JAAR ERVARING EN ALTIJD 15 TOT 20% GOEDKOPER

koken met stoom

Gezonder en met een intensere smaak koken

Met een stoomoven maak je de lekkerste gerechten op een gezonde manier.

De hete stoom zorgt voor een geleidelijke opwarming van buitenaf, zonder dat de natuurlijke ingrediënten verloren gaan, zo blijven vitaminen, mineralen en smaak beter bewaard en eet je dus gezonder en smakelijker.

Daarbij hoef je in een stoomoven ook geen vet, boter of olie te gebruiken, wat het eten nóg gezonder maakt, ook blijven de structuur en kleur beter behouden.... met als resultaat het perfecte stukje vlees, aardappelen of groenten met de juiste ‘bite’.

Wanneer je een keer groenten uit de stoomoven hebt geproefd wil je  niet meer anders.

Type stoomovens

Er bestaan hoge druk, lage druk en combi-stoomovens waaraan oven- of magnetron functies zijn toegevoegd.

Hieronder leggen we kort de verschillen uit...

lage druk stoomoven:
De gemiddelde stoomoven is een lage druk, ook wel drukloze stoomoven genoemd.

Deze ovens werken middels een normale druk, waardoor het mogelijk is om meerdere gerechten tegelijkertijd te stomen.

Hoge druk stoomoven:
Hoge druk stoomovens zijn te herkennen aan een ronde deur.

Ze zijn vergelijkbaar met een snelkookpan,  gerechten zijn in deze stoomoven sneller klaar dan in een lage druk stoomoven,  stoomovens die werken met hoge druk zijn energiezuiniger.

Combi stoomoven:
Combi stoomovens zijn ovens met een geïntegreerde stoomfunctie.

Deze werken met een lage druk stoomfunctie en hebben hier ook de voordelen van.... De Combi stoomoven heeft naast de stoomfunctie ook de mogelijkheid om eten te ontdooien, koken, sudderen, bakken en braden. 

We hebben nog één keer de voordelen voor je op een rijtje gezet:

– Bereiding van heel veel producten mogelijk zoals groenten, vis, aardappelen en pasta.
– Hele maaltijden tegelijk in de oven doen.
– Vitamines, mineralen en voedingsstoffen blijven beter behouden.
– Gemakkelijk koken.
– Kunt heel precies bereiden door precieze temperatuur.
– Veelzijdig door dat je kunt stomen, ontdooien, opwarmen, pocheren, blancheren en wecken.


Ben jij nu ook geïnteresseerd in een stoomoven of wil je nog meer informatie neem dan contact ons op via: Info@keukenseninterieuronline.nl


E-mailen
Map
Instagram